Marion Bruijnen

Hoe lang ben je al werkzaam in de praktijk?

Ik ben in 1990 in Heerlen afgestudeerd. Fysiotherapie Waters in Baarlo bood mij een parttime baan aan die ik met beide handen aangegrepen heb. Daarlangs heb ik 12 jaar met veel plezier en enthousiasme in vele praktijken in Nederland en Duitsland waargenomen.

In 2010 werd de praktijk overgenomen door Phycura.

 

Waarom heb je gekozen voor fysiotherapie?

Na de middelbare school wilde ik graag Geneeskunde gaan studeren, maar werd hiervoor uitgeloot. Fysiotherapie was een tweede keuze. Na enkele weken vond ik deze studie zo interessant en boeiend, en voelde mij helemaal op mijn plek. Als fysiotherapeut doe je meer dan patiënten onderzoeken en behandelen. Je gebruikt je kennis en vaardigheden op het gebied van gezondheid en het menselijk lichaam om mensen te coachen bij hun lichamelijk en geestelijk herstelproces. Het lichaam zit fascinerend in elkaar!

 

Welke specialisaties heb je / voor welke klachten kunnen mensen bij jou terecht?

Binnen de fysiotherapie ligt mijn specialisatie bij oedeemtherapie en oncologie. Als aanvulling hierop heb ik mij ook verdiept in medical- en lymfe taping, Mulliganconcept, compressietherapie, fasciatherapie en pijn bij en na kanker.

 

Wat maakt je werk zo leuk?

Ik wil er graag voor de patiënten zijn. Mijn passie is om mensen te helpen, te adviseren en naar hen te luisteren. Tijdens de therapie maakt de patiënt regelmatig moeilijke en emotionele momenten mee en kan er in korte tijd veel veranderd zijn in hun leven. Graag help ik bij het verminderen van klachten om zo optimaal mogelijk te kunnen blijven functioneren en het hervinden van kwaliteit van leven.

 

Waar kan iemand jou voor wakker maken?

Als je mij midden in de nacht wakker zou maken voor een verrassing of een geweldig idee, vind ik dat niet erg. Ik ben dol op sneeuw en bijzondere natuurverschijnselen. Hiervoor zet ik de wekker. Verder mogen mensen die belangrijk voor mij zijn mij altijd wakker maken, zelfs om ze op te halen van een feestje of gezellig eitjes te bakken.

O, ja en als er tijdens een WK of de Olympische Spelen ‘s nachts een medaille gehaald kan worden, brandt bij ons in de kamer het licht.

 

Wat zijn je hobby’s/sporten?

Ik ben graag in en om het huis met eigen spulletjes bezig, houd van tuinieren, wandelen met de hond, fietsen en genieten van de natuur. Ook klussen samen met mijn man en zoon is voor mij een hobby.

 

Aanwezig op: maandag, donderdag en vrijdag.

Bignummer: 79033314404

Wat mensen over ons zeggen

Heel snel van mijn sportblessure af! De tape die ik bij jullie heb gekregen heb ik er dinsdag afgehaald. De afgelopen dagen is het erg goed gegaan, en zelfs met trainen en met sprongen op de training ging het prima. Ik voelde het wel, maar geen pijnlijke steken. Ik ga rustig aan verder trainen en kijken hoe het verder loopt. Voor nu heb ik dus geen vervolgafspraak nodig. 

Super bedankt voor de twee behandelingen! 

Fijne en deskudige begeleiding voor- en na de zwangerschap.

Goede oefeningen en tips en dit alles met een gezellig damesgroepje! Aanrader!

Heerlijk! Na lange periode van pijn en veel spanning weer zorgeloos de dag door!

Gelukkig weet ik nu ook waar ik moet letten om het te voorkomen, nogmaals DANK JE WEL !!

Je voelt je gehoord, er wordt tijd genomen, men maakt weer MENS van je!! 
Toppers!!

Peter

Veel incidenten in mijn leven zetten vroeger bij mij de boel op de kop. Door de begeleiding bij Phycura, die veel in overleg met mijn psycholoog waren, kan ik mijn lijf weer ontspannen en heb ik meer grip op mijn leven. Ik kan weer keuzes maken! Dank je wel.

Imke