...touch of health

TAO, Tai Chi & Qi Gong

Tao brengt balans in emoties, herstelt innerlijke stilte, vergroot het zelfgenezingsvermogen en vergroot de vitaliteit op een meditatieve manier. Ex- en intern komt men in beweging om lichaamseigen energiestromen te stimuleren en in balans te brengen.

De Tao training bestaat uit een aaneensluitende cursus van 8 delen, bestaande uit 2 uur per deel. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Warming up middels Qi-Gong
  2. De innerlijke glimlach
  3. Het belang van de I-kracht
  4. Vijf elementen leer
  5. Qi-Gong Kluizenaar serie

Qi Gong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer om lichaam en geest in balans te brengen en te houden. De oefeningen zijn meestal op zichzelf staande oefeningen waarbij de lichaamsdelen volgens een bepaald patroon bewegen. Het herhaaldelijk bewegen en op de juiste manier ademhalen bevorderen de stroming van de Qi, de levensenergie.

  1. Stress en spanning verminderen
  2. Bevorderd gezondheid
  3. Betere concentratie
  4. Zelfverzekerder
  5. Verbeterd conditie

Tai Chi is een oude Chinese kunst die goed is voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Kenmerkend zijn de langzame, gracieuze bewegingen. Met behulp van een serie van bewegingen wordt de aandacht op het lichaam gericht, zodat men lichaamsbewustzijn kunnen ontwikkelen. Een toestand van evenwicht en rust wordt gecreëerd. Tai Chi is een waardevolle aanvulling op onze dagelijkse bezigheden, werkstress en de waan van de dag. Bij de bewegingen van Tai Chi blijft de hartslag rustig en wordt overbelasting van gewrichten en spieren vermeden, lenigheid van het lichaam staat voorop.

Deze trainingen zijn geschikt voor mensen in alle leeftijden en ook beperkingen zijn geen probleem om deel te nemen aan de trainingen.

 

Proefles? Geen probleem, neem contact op voor de mogelijkheden.

Wat mensen over ons zeggen

Heel snel van mijn sportblessure af! De tape die ik bij jullie heb gekregen heb ik er dinsdag afgehaald. De afgelopen dagen is het erg goed gegaan, en zelfs met trainen en met sprongen op de training ging het prima. Ik voelde het wel, maar geen pijnlijke steken. Ik ga rustig aan verder trainen en kijken hoe het verder loopt. Voor nu heb ik dus geen vervolgafspraak nodig. 

Super bedankt voor de twee behandelingen! 

Fijne en deskudige begeleiding voor- en na de zwangerschap.

Goede oefeningen en tips en dit alles met een gezellig damesgroepje! Aanrader!

Heerlijk! Na lange periode van pijn en veel spanning weer zorgeloos de dag door!

Gelukkig weet ik nu ook waar ik moet letten om het te voorkomen, nogmaals DANK JE WEL !!

Je voelt je gehoord, er wordt tijd genomen, men maakt weer MENS van je!! 
Toppers!!

Peter

Veel incidenten in mijn leven zetten vroeger bij mij de boel op de kop. Door de begeleiding bij Phycura, die veel in overleg met mijn psycholoog waren, kan ik mijn lijf weer ontspannen en heb ik meer grip op mijn leven. Ik kan weer keuzes maken! Dank je wel.

Imke