...touch of health

Kinderbekkenfysiotherapie

Iedereen die eet en drinkt moet ook poepen en plassen: grote mensen, kinderen en alle dieren. Dit klinkt heel gewoon maar toch is dit bij heel veel kinderen niet gewoon. Zij hebben problemen met poepen en plassen, onze Master kinderbekkenfysiotherapeute kan ondersteuning bieden in het oplossen van deze problematiek.

We maken gebruik van leuke werkboeken en kindvriendelijke (oefen)materialen. U bent als ouder altijd bij de behandeling aanwezig en van u wordt een actieve rol gevraagd in het ondersteunen van het kind en het oefenen thuis.

Klachten kunnen zijn:

  • Nat bed
  • Plasongelukjes
  • Heel vaak plassen
  • Blaasontstekingen
  • Poepongelukjes
  • Niet kunnen poepen
  • Buikpijn

Wanneer u met uw kind voor de klachten bij de dokter of specialist bent geweest en een verwijzing heeft meegekregen kunt u contact opnemen om een eerste gesprek te plannen.
 
De kinderbekkenfysiotherapeute wil van alles weten over de problemen met plassen en/of poepen of uw kind pijn heeft of dat plas- of poepongelukjes voorkomen. Meestal ontvangt u een uitgebreide vragenlijst om, samen met uw kind, in te vullen.  

Onderzoek en behandeling

De kinderbekkentherapeute gaat onderzoeken hoe het komt dat uw kind een probleem heeft met plassen en/of poepen, ook wordt gekeken of uw kind goed kan bewegen.

Uw kind gaat bij de kinderbekkenfysiotherapeute oefenen om beter te leren plassen en/of poepen. Soms werken de bekkenbodemspieren te hard, soms weet uw kind niet goed hoe ze te gebruiken. Uw kind krijgt oefeningen voor thuis, het is belangrijk dat iedere dag geoefend wordt om een echte plas- of poepkampioen te worden. 

Bedenk dat uw kind echt niet de enige is met dit probleem!

 

Wat mensen over ons zeggen

Heel snel van mijn sportblessure af! De tape die ik bij jullie heb gekregen heb ik er dinsdag afgehaald. De afgelopen dagen is het erg goed gegaan, en zelfs met trainen en met sprongen op de training ging het prima. Ik voelde het wel, maar geen pijnlijke steken. Ik ga rustig aan verder trainen en kijken hoe het verder loopt. Voor nu heb ik dus geen vervolgafspraak nodig. 

Super bedankt voor de twee behandelingen! 

Fijne en deskudige begeleiding voor- en na de zwangerschap.

Goede oefeningen en tips en dit alles met een gezellig damesgroepje! Aanrader!

Heerlijk! Na lange periode van pijn en veel spanning weer zorgeloos de dag door!

Gelukkig weet ik nu ook waar ik moet letten om het te voorkomen, nogmaals DANK JE WEL !!

Je voelt je gehoord, er wordt tijd genomen, men maakt weer MENS van je!! 
Toppers!!

Peter

Veel incidenten in mijn leven zetten vroeger bij mij de boel op de kop. Door de begeleiding bij Phycura, die veel in overleg met mijn psycholoog waren, kan ik mijn lijf weer ontspannen en heb ik meer grip op mijn leven. Ik kan weer keuzes maken! Dank je wel.

Imke