...touch of health

Interactieve zelfresonantie opstellingen

Een Resonantie Opstelling is een hulpmiddel om op een eenvoudige wijze helderheid te krijgen in het zoeken naar wat u belemmert in het realiseren van uw verlangen of wens. Vaak zijn dit ervaringen/ gebeurtenissen uit het verleden. Deze opstellingsmethode is ontwikkeld door prof. dr. Franz Ruppert.

Ieder heeft wel een verlangen om iets, anders, te willen of iets niet meer te willen. Een verlangen dat nog niet gerealiseerd is brengt ons in beweging. Al lijkt het vervullen van een verlangen vaak simpel, de realiteit kan anders zijn. Een overheersende interne onderstroom kan je verlangen overheersen. Deze onderstroom heeft te maken met innerlijke verdeeldheid en maakt dat u niet vrij bent. Niet vrij in uw voelen, denken, handelen en verlangen. Onder elk verlangen schuilt een complexe realiteit van eigen ervaringen, de invloed van ervaringen van onze ouders en omstandigheden waarin we opgroeiden. Ingrijpende gebeurtenissen in de manier waarop we ons konden hechten spelen daarbij een cruciale rol.

Op basis van dit alles ontwikkelen we onszelf, met onze gewoontes, karakters en eigenaardigheden. Sommige aspecten kennen we, vele ook niet. De vraag is wat ons denken, doen en handelen maakt dat we ons verlangen wel kunnen verwoorden maar nog niet konden realiseren.

Een opstelling is hierbij een goed hulpmiddel

U formuleert uw verlangen, aan de hand van dit verlangen gebruiken we uitsluitend uw woorden om mee te werken. Dit doen we omdat de woorden die u kiest voor u een diepere betekenis hebben. U vraagt steeds iemand om een bepaald woord uit dit verlangen voor u te vertegenwoordigen (resonant/representant). Deze opgestelde resonanten weerspiegelen uw innerlijke wereld om helder te krijgen wat bij u van binnen leeft qua gedachten, gevoelens, belemmeringen en gedragingen. Het doel van deze methode is om u te laten groeien naar een autonoom, verantwoordelijk, liefdevol mens voor u en uwomgeving.

Wanneer u klachten of problemen ervaart op lichamelijk, emotioneel, psychisch, relationeel of sociaal gebied, kan een opstelling inzicht geven in hoe u daarmee kunt omgaan.

Voor verdere vragen rondom de methode en opstellingsdagen kunt u contact opnemen met Christien Gussenhoven-Peters, info@mederi-gezondheidscentrum.nl / 06-27067787

Wat mensen over ons zeggen

Heel snel van mijn sportblessure af! De tape die ik bij jullie heb gekregen heb ik er dinsdag afgehaald. De afgelopen dagen is het erg goed gegaan, en zelfs met trainen en met sprongen op de training ging het prima. Ik voelde het wel, maar geen pijnlijke steken. Ik ga rustig aan verder trainen en kijken hoe het verder loopt. Voor nu heb ik dus geen vervolgafspraak nodig. 

Super bedankt voor de twee behandelingen! 

Fijne en deskudige begeleiding voor- en na de zwangerschap.

Goede oefeningen en tips en dit alles met een gezellig damesgroepje! Aanrader!

Heerlijk! Na lange periode van pijn en veel spanning weer zorgeloos de dag door!

Gelukkig weet ik nu ook waar ik moet letten om het te voorkomen, nogmaals DANK JE WEL !!

Je voelt je gehoord, er wordt tijd genomen, men maakt weer MENS van je!! 
Toppers!!

Peter

Veel incidenten in mijn leven zetten vroeger bij mij de boel op de kop. Door de begeleiding bij Phycura, die veel in overleg met mijn psycholoog waren, kan ik mijn lijf weer ontspannen en heb ik meer grip op mijn leven. Ik kan weer keuzes maken! Dank je wel.

Imke