nieuws

Corona uitbraak

We hanteren aangepaste openingstijden en een aangepast behandelschema om het besmettingsrisico te verkleinen.

phycura

Markt 18
5991 AT Baarlo

Industriestraat 94a
5931 PK Tegelen

tel. 077 477 03 06
info@phycura.nl

KvK 14131983
BTW NL160263463B01

Facebook

Interactieve zelfresonantie opstellingen

Een Resonantie Opstelling is een hulpmiddel om op een eenvoudige wijze helderheid te krijgen in het zoeken naar wat jou belemmert in het realiseren van je verlangen of wens. Vaak zijn dit ervaringen/ gebeurtenissen uit het verleden. Deze opstellingsmethode is ontwikkeld door prof. dr. Franz Ruppert.

Ieder heeft wel een verlangen om iets te willen, iets anders te willen of iets niet meer te willen. Een verlangen dat nog niet gerealiseerd is brengt ons in beweging. Al lijkt het vervullen van een verlangen vaak simpel, de realiteit kan anders zijn. Een overheersende interne onderstroom kan je verlangen overheersen.
Deze onderstroom heeft te maken met innerlijke verdeeldheid en maakt dat je niet vrij bent. Niet vrij in je voelen, in je denken, je handelen en niet vrij in je verlangen.
Onder elk verlangen schuilt dan ook een complexe realiteit van eigen ervaringen, de invloed van ervaringen van onze ouders en omstandigheden waarin we opgroeiden. Ingrijpende gebeurtenissen in de manier waarop we ons konden hechten spelen daarbij een cruciale rol.
 
Op basis van dit alles ontwikkelen we onszelf, met onze gewoontes, karakters en eigenaardigheden. Sommige aspecten kennen we, vele ook niet. De vraag is dan ook wat in ons denken, doen en handelen maakt dat we ons verlangen wel kunnen verwoorden maar nog niet konden realiseren?
 

Een opstelling is hierbij een goed hulpmiddel.

Om te zien of een jurkje of pak ons past kijken we dikwijls in een spiegel. Ook iemand anders kan als een symbolische spiegel functioneren. Een resonantie opstelling werkt op dezelfde manier. Dat wat de opstelling laat zien, spiegelt onze binnenwereld. Dit geeft een helder inzicht waardoor we weer een gezonde verbinding met onszelf kunnen maken.
 

Hoe verloopt een opstelling?

Je formuleert jouw verlangen, vervolgens gebruiken we uitsluitend jouw woorden om mee te werken. Dit doen we omdat de woorden die jij kiest voor jou een diepere betekenis hebben. Je vraagt steeds iemand om een bepaald woord uit dit verlangen voor jou te vertegenwoordigen (resonant/representant). Deze opgestelde resonanten weerspiegelen jouw innerlijke wereld om helder te krijgen wat er bij jou van binnen leeft qua gedachten, gevoelens, belemmeringen en gedragingen. Het doel van deze methode is om je te laten groeien naar een autonoom, verantwoordelijk, liefdevol mens voor jezelf en je omgeving.
 
Ieder heeft zo zijn eigen drijfveer. Misschien verlang je naar;
je gezondheid verbeteren                   tevreden zijn met wie je bent
meer jezelf mogen zijn                       durven doen wat je graag wilt
volgen wat je hart je ingeeft               relaties verbeteren
steviger in je schoenen staan.             rust ervaren

Wanneer er klachten of problemen zijn op lichamelijk, emotioneel, psychisch, relationeel of sociaal gebied, kan een opstelling inzicht geven in hoe je daar mee kunt omgaan.
 
Voor verdere vragen rondom de methode en opstellingsdagen kunt u contact opnemen met Ine van Lierop
 
vanlieropine68@gmail.com / 06-38126623