...touch of health

Zwangerschapsbegeleiding

 

Phycura biedt zwangerschapsbegeleiding in de vorm van de Cursus Mindful Zwanger.

Tegenwoordig is het een hele kunst om in de hectiek van alledag een rustpuntje te vinden. Zeker in zo’n bijzondere periode als de zwangerschap is het superfijn om even tijd te maken voor jezelf en jouw kindje. Even heel bewust stilstaan bij de zwangerschap samen met andere vrouwen.

De cursus is gericht op ontspannen middels bewegingsreeksen en ontspanningsoefeningen uit Qi gong, yoga en mindfulness, je hoeft geen ervaring hiermee te hebben om lekker mee te kunnen doen. Door te oefenen met de ademhaling en regelmatig de ontspanningsoefeningen te doen tijdens de lessen bereid je jezelf op een hele natuurlijke manier voor op de bevalling.

In de lessen is ruimte om ervaringen uit te wisselen en elke week komt een ander stukje informatie aan bod over de veranderingen in het lijf en over welke mogelijkheden je hebt tijdens de bevalling. Vanuit de achtergrond als bekkenbodemfysiotherapeut van de begeleider wordt ook informatie gegeven over wat te doen bij bekkenklachten en komen tips en tricks aan bod over hoe je zo fijn mogelijk kunt blijven bewegen tijdens de zwangerschap.

De groep bestaat uit maximaal 10 dames, maar omdat de lessen ook individueel gegeven kunnen worden gaat de training bij een kleine groep gewoon door.

Voor wie

Vanaf ongeveer de 20e week van de zwangerschap ben je van harte welkom om aan te sluiten.

 

 

Proefles? Geen probleem, neem contact op voor de mogelijkheden.

Wat mensen over ons zeggen

Heel snel van mijn sportblessure af! De tape die ik bij jullie heb gekregen heb ik er dinsdag afgehaald. De afgelopen dagen is het erg goed gegaan, en zelfs met trainen en met sprongen op de training ging het prima. Ik voelde het wel, maar geen pijnlijke steken. Ik ga rustig aan verder trainen en kijken hoe het verder loopt. Voor nu heb ik dus geen vervolgafspraak nodig. 

Super bedankt voor de twee behandelingen! 

Fijne en deskudige begeleiding voor- en na de zwangerschap.

Goede oefeningen en tips en dit alles met een gezellig damesgroepje! Aanrader!

Heerlijk! Na lange periode van pijn en veel spanning weer zorgeloos de dag door!

Gelukkig weet ik nu ook waar ik moet letten om het te voorkomen, nogmaals DANK JE WEL !!

Je voelt je gehoord, er wordt tijd genomen, men maakt weer MENS van je!! 
Toppers!!

Peter

Veel incidenten in mijn leven zetten vroeger bij mij de boel op de kop. Door de begeleiding bij Phycura, die veel in overleg met mijn psycholoog waren, kan ik mijn lijf weer ontspannen en heb ik meer grip op mijn leven. Ik kan weer keuzes maken! Dank je wel.

Imke