fysio nieuws

Ellen Mangnus stellen we aan u voor!

Per 1-10-2019 zal Ellen Mangnus als master manueeltherapeut en master sportfysiotherapeut bij Phycura aan de slag gaan!
We zien u graag met vragen voor haar tegenmoet!
Lees meer.

phycura

Markt 18
5991 AT Baarlo

Industriestraat 94a
5931 PK Tegelen

tel. 077 477 03 06
info@phycura.nl

KvK 14131983
BTW NL160263463B01

Facebook

Training en revalidatie

Phycura heeft om de algemene en specifieke vitaliteit en gezondheid te bevorderen een aantal beweegprogramma's ontwikkeld. Al onze programma's kennen een gevarieerd, op maat gemaakt schema.Revalidatie

Onze revalidatieprograma's worden op maat en individueel vormgegeven, u revalideert 1 op 1 met een deskundig fysiotherapeut. Hierdoor vindt uw revalidatie efficient plaats, u kunt uw vragen direct bespreken met uw fysiotherapeut. Dus geen grote massa waarin u revalideert maar een direct en specifiek voor u gebouwd trainingsprogramma. Deze revalidatietraining wordt veelal door de zorgverzekeraar vergoed.

Hierbij kunt u denken aan revalidatie na :

een totale knie of heupprothese
een schouder operatie of prothese
na ernstige breuken van armen, benen of rug
na een hernia operatie
bij ernstige rugklachten
bij arthrose of osteoporose
bij longklachten of COPD
enzovoorts

Algemeen trainen

Zowel gezond als personen met klachten die graag in beweging willen komen kunnen deelnemen aan onze groepstraining in de FysioFit. De training vindt altijd plaats onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. De trainingsprogramma's beginnen met een uitgebreide intake, u ontvangt een intakeformulier en daarnaast vindt er een individueel consult plaats met een fysiotherapeut. In deze intake wordt uw gezondheidssituatie in kaart gebracht en uw doelen om in de trainingen vast te stellen.

ZwangerFit en FemmeVitaal

Trainen tijdens en na de zwangerschap is van belang voor jouw eigen kracht, conditie, herstel en veerkracht. Bij Phycura trainen we actief om deze periodes optimaal te doorlopen. Het betreft een eigentijdse en eigenwijze cursus waarin jarenlange ervaringen van zwangerschapstraining gekoppeld zijn aan de laatste inzichten over zwangerschaps- gerelateerde bekkenpijn en de kennis over het functioneren van de bekkenbodemspieren. De training wordt gegeven door een hiervoor speciaal opgeleide fysiotherapeut. In de training wordt gebruik gemaakt van elementen uit bootcamp, mindfulness, fitness & aerobics om optimale conditie, kracht en ontspanning te kunnen bereiken gedurende deze bijzondere levensfase. Zie voor meer details de kop "Zwangerschapsbegeleiding" 

P-Walk

Sinds enkele maanden is Phycura succesvol gestart met een nieuw en uniek concept in de regio. P-walk is training voor mensen met een centraal neurologische aandoening zoals bijvoorbeeld Parkinson. Bij P-walk combineren we balans en evenwichttraining vanuit Tai Chi met wandeltraining. De training wordt begeleid door 2 fysiotherapeuten. Het betreft een gemengde groep van deelnemers. Om te kunnen bepalen of P-walk een mogelijkheid is in uw revalidatie wordt een zorgvuldige screening en intake uitgevoerd door een fysiotherapeut. Deze training wordt in periodes van 12 weken uitgevoerd.

Dag en tijd

FysioFit : MAANDAGAVOND                18.00 tot 21.00.

FysioFit : WOENSDAGOCHTEND          08.00 tot 12.00

FysioFit : VRIJDAGOCHTEND               08.00 tot 12.00

FysioFit : ZATERDAGOCHTEND            08.15 tot 09.30
 
 

FemmeVitaal : ZATERDAGOCHTEND    09.30 tot 10.30

ZwangerFit : DONDERDAGAVOND       19.30 tot 20.30

Mindfulness : DINSDAGAVOND           19.00-21.00

P-Walk : WOENSDAGMIDDAG              15.30-16.30

Tai Chi : MAANDAGAVOND                  19.00 tot 20.00

Tai Chi : MAANDAGAVOND                  20.00 tot 21.00

Tai Chi : DONDERDAGOCHTEND           10.00 tot 11.00
 

Tarieven

U kunt vanaf  €32,- per maand deelnemen aan onze trainingsprogramma's. Om te kunnen starten  zullen we eerst een fysiotherapeutisch consult uitvoeren waarin uitgebreid naar uw gezondheid gekeken wordt en met u uw persoonlijke doelstellingen neergezet worden om in de trainingen na te streven.

  

Wellicht behoort (deel)vergoeding door de zorgverzekeraar tot de mogelijkheden, u ontvangt van ons een factuur die u eventueel kunt indienen bij uw verzekeraar. Graag verwijzen we u hiervoor naar uw polisvoorwaarden. 

Contact

U kunt zich telefonisch aanmelden via 077 477 03 06 of via het contactformulier op de website. Na de aanmelding krijgt u een uitgebreid intakeformulier toegezonden met daarin belangrijke punten om de training goed te kunnen starten, dit wordt tijdens de fysiotherapeutische intake, waarvoor u zult worden uitgenodigd, uitgebreid besproken.