...touch of health

Onderzoek en behandeling bij bekkenbodemfysiotherapie

Onderzoek

Onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeute zal naast een vraaggesprek een uitgebreid onderzoek doen, door middel van uitwendig, inwendig of echografisch onderzoek, om meer inzicht in het functioneren van uw bekkenbodemspieren te vergaren om een behandelplan te kunnen opstellen. Onderzocht wordt; de kracht, het uithoudingsvermogen, de coördinatie en de mate van spanning en ontspanning van de bekkenbodemspieren.

Voor eventueel inwendig onderzoek wordt uw toestemming gevraagd, dit wordt in uw dossier vastgelegd. U kunt redenen hebben waarom u geen toestemming wilt of kunt, bespreek dit met uw bekkenfysiotherapeute.

De behandeling

U leert de spieren rond het bekken te herkennen en te gebruiken zodat de bekkenbodem en de omliggende spieren (weer) een samenwerkend geheel worden, houding- en bewegingsadviezen voor het dagelijkse leven nemen bij de behandeling een belangrijke plaats in.

De bekkenfysiotherapeute kan u helpen controle te (her)krijgen tijdens vulling en het legen van blaas en darmen. Een onderdeel van de behandeling kan blaastraining inhouden, bij aandrangincontinentie is het namelijk vaak zinvol om te leren de urine langer op te houden.

Verder zijn de mogelijkheden om middels een electromyogram (EMG) en echografie de bekkenbodemfunctie in beeld te brengen, stimulatie van de spieren middels electrotherapie, ballontraining en dilatatie beschikbaar, of deze interventiemethoden voor u noodzakelijk zijn is afhankelijk van de aanwezige problematiek.

Wat mensen over ons zeggen

Heel snel van mijn sportblessure af! De tape die ik bij jullie heb gekregen heb ik er dinsdag afgehaald. De afgelopen dagen is het erg goed gegaan, en zelfs met trainen en met sprongen op de training ging het prima. Ik voelde het wel, maar geen pijnlijke steken. Ik ga rustig aan verder trainen en kijken hoe het verder loopt. Voor nu heb ik dus geen vervolgafspraak nodig. 

Super bedankt voor de twee behandelingen! 

Fijne en deskudige begeleiding voor- en na de zwangerschap.

Goede oefeningen en tips en dit alles met een gezellig damesgroepje! Aanrader!

Heerlijk! Na lange periode van pijn en veel spanning weer zorgeloos de dag door!

Gelukkig weet ik nu ook waar ik moet letten om het te voorkomen, nogmaals DANK JE WEL !!

Je voelt je gehoord, er wordt tijd genomen, men maakt weer MENS van je!! 
Toppers!!

Peter

Veel incidenten in mijn leven zetten vroeger bij mij de boel op de kop. Door de begeleiding bij Phycura, die veel in overleg met mijn psycholoog waren, kan ik mijn lijf weer ontspannen en heb ik meer grip op mijn leven. Ik kan weer keuzes maken! Dank je wel.

Imke