nieuws

Corona uitbraak

We hanteren aangepaste openingstijden en een aangepast behandelschema om het besmettingsrisico te verkleinen.

phycura

Markt 18
5991 AT Baarlo

Industriestraat 94a
5931 PK Tegelen

tel. 077 477 03 06
info@phycura.nl

KvK 14131983
BTW NL160263463B01

Facebook

Missie en visiePhycura onderscheidt zich door persoonlijke begeleiding in inter- en multidisciplinaire setting waarbij gespecialiseerde professionals u terzijde staan. We slaan een brug tussen Oosterse en Westere gezondheidszorg om u als MENS weer optimaal naar uw eigen ZELF te begeleiden in welke levensfase u zich ook bevindt.

Onze kracht bevindt zich in het begeleiden van mensen met gezondheidsvragen, fysieke en mentale klachten waarbij we gespecialiseerde (onderzoeks)technieken gebruiken vanuit de Oosterse en Westerse gezondheidszorg. Directe samenwerking en overleg met gespecialiseerde professionals staat hierin centraal.

Gezondheid en vitaliteit zijn belangrijke begrippen in onze visie waardoor specifieke beweegprogramma's ontwikkeld worden waarbij meetbaar en doelgericht getraind wordt. Daarnaast staat individuele revalidatie bij klachten en begeleiding van levenshervatting centraal.
afbeelding alle onderdelen van belang in het leven


Een mens bekijken vanuit zijn totale menszijn, niet slechts een deelstukje wat ziek is of klachten heeft…. Maar kijken vanuit een periscoop om zo de totale mens te begeleiden naar het vinden van zichzelf...


Wij gaan ervan uit dat klachten ergens een oorsprong vinden (fysiek of mentaal) en dat het onderzoeken van de medische aspecten van groot belang is. Daarnaast vinden we het van belang dat het kunnen accepteren of kunnen omgaan met de klachten een belangrijk aandachtspunt in het uiteindelijke herstel betekent. Wanneer alle energie verloren gaat in een gevecht tegen een bepaalde aandoening, is er geen energierestant om te kunnen herstellen of een evenwicht te vinden.

Dit er mee om kunnen gaan heeft te maken met lichaamshouding, bewegings- en gedragspatronen. Bij verschillende chronische klachten zal het zoeken naar een veranderde levensinvulling of balans centraal staan om de voorwaarden tot herstellen te optimaliseren.

Het optimaliseren van het vermogen om te herstellen is niet alleen van belang wanneer er klachten aanwezig zijn, maar juist ook wanneer je preventief aan je gezondheid wil werken. Doelstellingen van therapie en training zijn dan ook om zicht te krijgen op factoren die klachten in stand houden, het kunnen ontspannen, het vergroten van je fysieke en mentale belastbaarheid, het (h)erkennen van je grenzen of het zicht krijgen op je eigen gedragspatronen.

Om ondersteuning te bieden bij verschillende klachten staat ons team u graag ter zijde!