nieuws

Wijzigingen trainingstijden in de zomer

Tijdens de zomervakantie hebben we enkele wijzigingen betreffende de Tai Chi en ZwangerFit :
Er is geen Tai Chi op 8 en 11 juli de overige trainingen gaan normaal door.
Er is geen ZwangerFit op 25 juli de overige trainingen gaan normaal door.

Fijne zomer!! 


Lees meer.

phycura

Markt 18
5991 AT Baarlo

Industriestraat 94a
5931 PK Tegelen

tel. 077 477 03 06
info@phycura.nl

KvK 14131983
BTW NL160263463B01

Facebook

Missie en visie

Phycura streeft naar een hoge mate van kwaliteit in zorg door de gespecialiseerde en geregistreerde fysiotherapeuten en heeft een transparante en open managementstructuur.

Missie

Phycura streeft naar het leveren van resultaatgerichte en doelgerichte fysiotherapeutische zorg in een interdisciplinair karakter.

Onze kracht bevindt zich in het behandelen van bekkengerelateerde, neurologische, complexe fysieke en psychosomatische problematiek middels diverse gespecialiseerde technieken. Directe samenwerking en overleg met gespecialiseerde artsen en verloskundigen staat hierin centraal.

Gezondheid en vitaliteit zijn belangrijke begrippen in onze visie waardoor specifieke beweegprogramma's ontwikkeld worden waarbij meetbaar en doelgericht getraind wordt. Daarnaast staat individuele revalidatie van klachten waarbij regelmatige evaluatie plaatsvindt naar verwijzers of opdrachtgevers en begeleiding van werkhervatting centraal.

Onze aandacht gaat daarnaast uit naar het opbouwen van een bekkenfysiotherapeutisch expertisecentrum waar mannen, vrouwen en kinderen voor bekkenfysiotherapeutische zorg terechtkunnen.

Phycura investeert binnen het fysiotherapeutisch team naast verdere specialisatie in vaktechnisch handelen, in het ontwikkelen van onze bedrijfsfilosofie zoals beschreven in de visie.


Visie

Een mens bekijken vanuit zijn totale menszijn, niet slechts een deelstukje wat ziek is of klachten heeft…. Maar kijken vanuit een periscoop om zo de omgeving waarin een mens leeft mee te nemen net als hetgeen de mens mee te kampen heeft. Fysieke en mentale klachten hebben een directe impact op je kwaliteit van leven.

Wij gaan ervan uit dat klachten ergens een oorsprong vinden (fysiek of mentaal) en dat het onderzoeken van de medische aspecten van groot belang is. Daarnaast vinden we het van belang dat het kunnen accepteren of kunnen omgaan met de klachten een belangrijk aandachtspunt in het uiteindelijke herstel betekent. Wanneer alle energie verloren gaat in een gevecht tegen een bepaalde aandoening, is er geen energierestant om te kunnen herstellen of een evenwicht te vinden.

Dit er mee om kunnen gaan heeft te maken met lichaamshouding, bewegings- en gedragspatronen. Bij verschillende chronische klachten zal het zoeken naar een veranderde levensinvulling of balans centraal staan om de voorwaarden tot herstellen te optimaliseren.

Het optimaliseren van het vermogen om te herstellen is niet alleen van belang wanneer er klachten aanwezig zijn, maar juist ook wanneer je preventief aan je gezondheid wil werken. Doelstellingen van therapie en training zijn dan ook om zicht te krijgen op factoren die klachten in stand houden, het kunnen ontspannen, het vergroten van je fysieke en mentale belastbaarheid, het (h)erkennen van je grenzen of het zicht krijgen op je eigen gedragspatronen.

Om ondersteuning te bieden bij verschillende klachten staat ons team u graag ter zijde!