fysio nieuws

Corona uitbraak

We hanteren aangepaste openingstijden en een aangepast behandelschema om het besmettingsrisico te verkleinen.

phycura

Markt 18
5991 AT Baarlo

Industriestraat 94a
5931 PK Tegelen

tel. 077 477 03 06
info@phycura.nl

KvK 14131983
BTW NL160263463B01

Facebook

Phycura Mindfulness & Tai ChiDe Kunst van Mindful Leven & Bewegen

Bij mindfulness gaat het om de bereidheid en het vermogen , om volledig aanwezig te zijn in jouw leven, het leven te leven alsof het er echt toe doet, in het enige moment dat we hebben, namelijk dit moment.  (citaat : Jon Kabat-Zinn, grondlegger Mindfulness Based Stress Reduction).

In 8 weken met bijeenkomsten van 2 uur word je meegenomen in de Kunst van het Mindful Leven & Bewegen. Er kunnen maximaal 8 deelnemers in een groep aansluiten. Je ontvangt na aanmelding een vragenlijst ter intake voorbereiding en inlogcodes om in een portaal in te loggen.

Mindfulness is :
Aandachtstraining
In het hier-en- nu aanwezig zijn
Opmerkzaamheid zonder oordelen
Acceptatie van dat wat er is

Phycura Tai Chi

Tai Chi is een oude Chinese kunst die goed is voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Kenmerkend zijn de langzame, gracieuze bewegingen.... Je kunt het ook bewegingskunst of meditatieve beweging noemen. Met behulp van een serie van bewegingen wordt onze aandacht op het lichaam gericht, zodat we lichaamsbewustzijn kunnen ontwikkelen. Er wordt een toestand van evenwicht en rust gecreëerd, wat minder makkelijk is dan het lijkt in onze onrustige Westerse maatschappij.

Tai Chi is een waardevolle aanvulling op onze dagelijkse bezigheden, werkstress en de waan van de dag. Bij de bewegingen van Tai Chi blijft de hartslag rustig en wordt overbelasting van gewrichten en spieren vermeden. Lenigheid van het lichaam staat voorop.

Deze trainingen zijn geschikt voor mensen in alle leeftijden en ook beperkingen zijn geen probleem om deel te nemen aan de trainingen, informeer naar onze vrijblijvende kennismakingslessen en informatieavonden.